Første nasjonaldag med fri og softis

Selv om Søndrevåg kiosk selger softis hele året har, merket de et raid av isglade mennesker innom på nasjonaldagen, som tradisjonen tro er det den store dagen for iskrem.
– Det var et ekstra trøkk på formiddagen, før det roet seg. Vi solgte unna i hvert fall 30 liter softis, forteller Arne Gustavsen på kiosken.

En av de som var innom var Tor-Emil Sivertsen og sønnen.
– Det var en spesiell og annerledes dag, forteller Varangerkokken. Jeg hadde for første gang fri denne dagen på 26 år. Hver 17. mai siden jeg var 15-16 år har det vært fullt kjør. Det er vanligvis blant de dagene med mest å gjøre i kokkeyrket. Samtidig en av dagene med best omsetning, så det er jo egentlig helt forferdelig. Når man er vant til å ha jobb på slike dager, vet man plutselig ikke hva man skal gjøre. Det ble i alle fall tid til is og familiemiddag i Kiberg, avslutter Sivertsen.
Enn så lenge er det mulig å få kjøpt takeaway fra hotellet, så er det å håpe på åpning av restauranten snart igjen.