
Selv om Søndrevåg kiosk selger softis hele året har, merket de et raid av isglade mennesker innom på nasjonaldagen, som tradisjonen tro er det den store dagen for iskrem.
– Det var et ekstra trøkk på formiddagen, før det roet seg. Vi solgte unna i hvert fall 30 liter softis, forteller Arne Gustavsen på kiosken.

En av de som var innom var Tor-Emil Sivertsen og sønnen.
– Det var en spesiell og annerledes dag, forteller Varangerkokken. Jeg hadde for første gang fri denne dagen på 26 år. Hver 17. mai siden jeg var 15-16 år har det vært fullt kjør. Det er vanligvis blant de dagene med mest å gjøre i kokkeyrket. Samtidig en av dagene med best omsetning, så det er jo egentlig helt forferdelig. Når man er vant til å ha jobb på slike dager, vet man plutselig ikke hva man skal gjøre. Det ble i alle fall tid til is og familiemiddag i Kiberg, avslutter Sivertsen.
Enn så lenge er det mulig å få kjøpt takeaway fra hotellet, så er det å håpe på åpning av restauranten snart igjen.