I forrige uke overtok mellomtrinnet på Vardø skole kjøkkenet på den videregående skolen. På menyen sto fiskekaker med brunsaus, makaronistuing, råkost og poteter.
Torsdag i forrige uke hadde 5., 6. og 7. klassetrinn på Vardø skole en hel dag der elevene fikk kokkelere på kjøkkenet på den videregående skolen.
Prosjektet heter «Fra hav til bord», og det innebærer selvfølgelig at det hentes råvarer fra havet. Ungene fikk i oppdrag å lage fiskekaker fra bunnen av.
Ungene fikk veiledning fra lærlinger og elever ved sjømat og matfag. At elevene trivdes i rollen som kokker var det ingen tvil om. De gjorde ulike oppgaver. Noen laget farse, andre råkost, makaronistuing, brunsaus og dessert.
Rydding og renhold er viktig på et kjøkken, men ungene tok også tak i dette uten problemer.
Middagen serverte ungene til foreldrene sine på hotellet. Prosjektet er et samarbeid mellom Vardø skole, Vardø videregående skole og Vardø Hotel.