Sunn/usunn-prosjektet er nok en gang gjennomført på skolen, og enkelte nye elever fikk med dette nye erfaringer på godt og vondt.
I år stod skolen for det meste av maten, men Rema 1000 Vardø ga både rabatter og noe ekstra på kjøpet, og Anne Therese Eriksen tilberedte maten de to dagene prosjektet varte.
Hva skjer med usunn mat i magen?
Eriksen forteller at det som vanlig var en del diskusjoner og lite fokus med usunn mat i magen. Elevene ble raskt sultne igjen etter måltidet, og de de spiste i alle friminuttene. Ufokusert, kvalm og trøtt var stikkordene man satt igjen med.
Med sunn mat, derimot, holdt elevene seg mette lengre, og spiste kun til frokost og lunsj. Til lunsj hadde de for øvrig noe av den samme maten som 0 Promille fikk servert før de ble Nordiske Mestere i Yukigassen tidligere i år, forteller Anne Therese Eriksen.
Klart bedre prestasjoner
Nytt i år var at tiden på oppgavene ble nesten doblet med sunn mat i magen, og pausetiden ble forkortet med 15 sekunder mellom øvelsene. Dette visste ikke elevene på forhånd, selv om noen mistenkte det. Til tross for dette var det ingen som ga opp.
– Med usunn mat gikk det verre. Et par elever måtte gi opp underveis, ettersom de ikke klarte å gjennomføre til tross for lengre pauser og kortere arbeidstid, forteller Eriksen.
Hun tror elevene var fornøyd etter årets prosjekt, hvor oppgavene gikk ut på utholdenhet, styrke, konsentrasjon, spenst og koordinasjon.