Spark i Ræva nærmer seg

Gjør dere klare, det blir Sparkiade igjen. Eller Spark i Ræva, som de kaller det. 25. februar braker det løs med vinterens morsomste event. Og hvis noen der ute tror at man må være gourmetkokk for å delta, tro om igjen Det eneste man trenger er en plass hvor man kan invitere og ha plass til seks personer på forrett, middag eller dessert.
Av Jørn Jensen
I skrivende stund har ni par meldt seg på, men det er plass til flere, forteller Veronica Sørensen, en av arrangørene bak arrangementet.
– Vi forsøker å gjenoppta suksessen, så vi ønsker selvsagt alle gamle og nye sparkere velkommen til et nytt «Spark i ræva».
Hva er «Spark i ræva»?
Spark i Ræva, eller Sparkiade som det heter noen steder, er en høyst uvanlig helaften, der de som er med nyter en treretters uten at de trenger å lage all maten selv.
Man deltar parvis, og man trenger slett ikke være kjærester eller par for å være med. Single kan også melde seg på, for eksempel to venninner, men det er ikke mulig å melde seg på tre sammen.
Alle par skal lage kun én rett hver hjemme hos seg selv. Den kan være forretten, hovedretten eller dessert. Alle skal spise tre retter. Det skal serveres drikke til alle rettene. Man spiser forretten et sted, sparker videre til hovedretten hos et nytt par, som man ikke får vite hvem er før man kommer dit, og så videre til dessert et siste sted, før kvelden avsluttes på hotellet med fest og moro.
Som arrangementskomitéen sier, deltakerne trenger absolutt ikke være mesterkokker for å delta. Dette skal være en morsom helaften hvor man blir servert mat hos andre deltakere som man ikke vet hvem er før man banker på rett adresse.
Så hvordan kommer man seg fra et «serveringssted» til et annet? Her er reglene klare. Transportmiddel mellom vertshusene skal i hovedsak være spark, men andre fremkomstmidler godtas. Rullator, Segway, ski, akebrett eller lignende. Og har du ingen av delene, ut med tommel’n, det er lov å haike.

Alle kan være med
Veronica og Renate har en klar melding ut til folket. Pimp opp sparken eller fremkomstmiddelet ditt. Kle dere ut som en kjendis. De beste kostymene blir premiert.
– Vi skal ha det gøy sammen. Selve organiseringen, hvem skal lage hvilken rett og når? Ikke tenk på det, Sparkiadekomitéen tar seg av organiseringen. Deltagerne vil få beskjed om hvilken type rett de skal lage omtrent en uke før arrangementet. Hvor du skal spise får du vite først når kvelden er der.
Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen og Vardø Hotel er også med på arrangementet. Tor-Emil forteller at dette er en type arrangement som alltid slår godt an.
– På grunn av pandemien har vi jo ikke kunnet arrangere Sparkiaden, så nå prøver vi igjen. Dette er jo ikke et arrangement bare for folk fra Vardø. Ikke minst kan dette være ekstra spennende for nyinnflyttede, norske som utenlandske. Det mest spennende er jo at man ikke har en anelse om hvem man skal spise hos, før kvelden er der.
Hvert rett varer ca en og en halv time før man sparker videre, så det er god tid til å ha det moro og bli kjent med de man besøker og spiser sammen med.
– Dette er garantert en festkveld alle som deltar vil huske veldig, veldig lenge, avslutter Tor-Emil.
