Sa ordføreren, men han sa ikke hvilken målestokk han brukte. Det kan ikke være legesekretærtjenesten som nå er bestemt å inngå i en merkantil pool.
Legesekretærtjenesten ble omorganisert i fjor. Tre ble til to, og i sommer har det vært 1 (pga. ferieavvikling) med like mange oppgaver å løse. Det måtte bli mislykket. Kommunedirektøren begrunnet omorganiseringen med at tjenesten tar for lite telefoner. Nå blir det spennende å se om det blir tatt flere telefoner på legekontoret. Det kan ikke gå bra.
Alvoret i situasjonen er at man trekker en kanin opp av hatten; antall telefoner. Ledelsen fraskriver seg ansvar og skyver det nedover i organisasjonen.
Helsesekretærer har gjennom sitt arbeid tilgang til sensitive personopplysninger, det er viktig at folk føler trygghet for at personlig informasjon er vel ivaretatt.
Kommunedirektøren legger fram at det har vært gjennomført en prosess med bred involvering av ansatte. Hovedtillitsvalgt avviste fra bystyrets talerstol at det har vært involvering og påpeker at hovedavtalens bestemmelser er brutt. Ordføreren lar det passere uten at flertallet i bystyret reagerer, inkludert SV som i valgkampen gikk til valg på å involvere ansatte. Det var kanskje ikke så viktig allikevel? Vi har et politisk flertall i Vardø med ordfører i spissen, som ikke respekterer arbeidstakernes rettigheter.
Flertallet i bystyret stemte for å svekke helsetjenesten i en tid med Covid-19 ved å legge ned og trekke inn 6,5 stillingshjemler i pleie- og omsorg. Det er vanskelig å forstå en slik prioritering. Hverken omorganiseringen eller budsjettet for 2020 har vært behandlet i fagkomiteen (POSH).
I forrige bystyremøte ble det delt ut fagbrev for gjennomført helsefagarbeiderutdanning, nå har flertallet tatt ned muligheten for at disse kan få praktisere sin kompetanse.
Jeg kan ikke stå inne for en svekkelse av helsetjenesten i en situasjon med Covid-19. Derfor stemte jeg mot budsjettet som helhet.
Med solidarisk hilsen
Catrine Rosanoff Aronsen