Skagenjentan UB hentet for kort tid siden to førsteplasser og Wild Card fra UB-mesterskapet i Tromsø. Nå har de lansert sitt krabbekraftprodukt.
Av Jørn Jensen
Henriette Valle, Marina Pettersen, Liv Andersen og Pauline Henriksen har allerede invitert nysgjerrige på prøvesmaking av krabbesuppe med hovedingredienser fra egenprodusert krabbekraft.
– De har jobbet godt
Kokkelærer Ove Lund sier at han er skikkelig imponert over det jentene har gjort.
– Når de nå legger produktet ut på markedet så har de en solid jobb bak seg. Innpakningen er skikkelig forseggjort, det er en flott emballasje, så de har gjort mye riktig rundt selve produktet. De har jobbet godt med bilder og profilering på sosiale medier.
Nå skal jentene til UB i Vadsø for å få tips om hvordan de kan jobbe for å forberede seg mot norgesmesterskapet i slutten av måneden.
– Jeg tror jentene har fått litt blod på tann, eller skal vi si «mersmak». Det går fremover, de ser at det er en virkelig mulighet for å gjøre produktet mer kjent. Det har allerede kommet flere forespørsler om produktet, flere ønsker å kjøpe større kvanta. Så nå kan de jo se for seg at det er mulig med oppstart av bedrift. Du kan si det har kommet en glød, en glød, en forståelse for at kokkefaget ikke bare nødvendigvis handler om å stå på kjøkkenet, og det er jo veldig flott. Det lover godt for Ungdomsbedrift-NM i det minste, avslutter Ove Lund, lærer på Restaurant og matfag ved Vardø Videregående.