I selskap og konkurranse med 63 andre ungdomsbedrifter gjorde Restaurant- og matfagbedriften Skagenjentan nærmest rent bord. Forretningsidéen om kongekrabbekraft slo helt klart godt an. To førsteplasser og to andreplasser ble det, og Skagenjentan fikk i tillegg Wild Card til UE-NM i Oslo i april.
Av Jørn Jensen
Skagenjentan UB består av Henriette Valle, Marina Adele Pettersen, Liv Victoria Andersen og Pauline Henriksen. Jentene vant også kokkekampen 2023 som ble avholdt i Vardø i januar. Da ble noen av våre fremste kokker i juryen så imponert at en av elevene fikk tilbud om fast jobb på stedet.
Imponerte juryen
Under UB-mesterskapet som ble avholdt i Tromsø imponerte jentene stort i alle fire kategorier de deltok i. Juryens vurdering av bedriftens produkt mangler ikke superlativer og sier samtidig en del om hvilke kvaliteter produktet og idéen har.
Juryen sier:
Forretningsidéen bidrar først og fremst til miljøbesparelser. Den er bærekraftig og luksuriøs, den er hentet fra en veldig populær råvare og utnyttet på en unik måte. Idéen er grundig gjennomtenkt, og de har utført grundige markedsundersøkelser. Bedriften hadde en flott stand med en innbydende presentasjon med gode smaksprøver. Bedriftens brosjyre og logo svært profesjonelt utført.
– Jeg visste at elevene hadde et godt produkt
Ove Lund, lærer på Restaurant- og Matfag ved skolen fulgte, sammen med lærer Runar Kofoed, skolens to bedrifter til Tromsø.
– Jeg visste at elevene hadde et godt produkt, jeg hadde selvsagt troa på dem, men at de skulle gjøre de så bra hadde jeg ikke trodd, sier Ove. At linja Restaurant- og Matfag skal legges ned, den beste klassen i hele Nord-Norge, er jo også et lite paradoks, sier han, uten å ville kritisere hverken den ene eller andre veien.
Også Runar Kofoed var veldig imponert over hva Skagenjentan UB hadde fått til.