Skagenjentan UB fra Vardø videregående skole vant Matuka med Krabbesuppe, Ungdommens vri og Fargerik drøm etter kokkekampen under Matuka 2023.
Ungdomsbedriften består av de fire elevene Henriette Valle, Marina Adele Pettersen, Liv Victoria Andersen og Pauline Henriksen.
Tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet
Fire Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Troms og Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt. Disse elevene kommer fra skoler i Alta, Kirkenes, Vardø og Senja.
Etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Vardø vgs., ble uka avsluttet med kokkekamp i glasshuset i Vardø, og med smaksprøver til publikum.
Trine Hogseth, rådgiver for UE Troms og Finnmark, forteller at juryen, lot seg imponere over det høye nivået elevene leverte i kokkekampen.
– Ungdommen har virkelig vist at de både er kreative og innovative på kjøkkenet. Det var en meget jevn og spennende kamp, få poeng skilte UB-ene, men juryen kom frem til en vinner, og denne var de samstemte om.
Juryen
- Solveig Isaksen, kokk
- Tor-Emil Sivertsen, Varangerkokken
- Stig Anton Eliassen, Kokkelauget
- Truls Bendixen, Kokkelauget
- Johnny Trasti, Kokkelauget
- Maria Shilova, Gamst Shilova AS
- Dennis Elverum, kokk og tidligere deltaker på Matuka
Vinnermenyen
Forrett: Krabbesuppe. En kremet suppe med ovnsbakt kongekrabbe.
Hovedrett: Ungdommens vri. Ytrefilét av rein, servert med nøttepoteter, rødbetpuré, pastinakkpuré og sellerirotchips.
Dessert: Fargerik drøm. Marengs toppet med rabarbrafromasj.