Navnet på den nye restauranten i Strandgata kommer av at maten som serveres der har mye forskjellig krydder fra mange land, så navnet kom dermed naturlig.
Av Kati Leinonen
I tillegg til all maten har Spice Up Your Life også alle rettigheter for alkoholservering. Etter at de åpnet for få dager siden har det vært mye folk innom, ikke bare fra Vardø og Kiberg, men også fra Kirkenes, Vadsø og Båtsfjord. Ryktene går fort, og det gjør at stadig flere besøker restauranten.
Travle dager
Det er travle dager på den nye restauranten, og per i dag har de tre ansatte og en vikar, som alle har mye å gjøre.
De ansatte forteller at det kommer folk i alle aldre for å spise der, og det som anbefales og som det går mest av, er de indiske- og kebabrettene. Menyen er stor, og den skal enda utvides ytterligere. Take away er selvfølgelig mulig og mange benytter seg av det tilbudet.
Arbeidsdagene er lange, men de elsker jobben sin og det å ha gjester innom. Og man må ikke spise for å komme dit, de ønsker at alle kan komme innom for å prate, være sosiale og kose seg.
Planen er å ha åpent syv dager i uken hele året, altså ingen ordinær stengetid. Fra og med neste uke kommer det kafedrift, og da vil det være kaffe, frokost og lunsjretter, i tillegg til det de allerede har av kaker og milkshake. Åpningstidene på kafeen blir 08-14 og på restauranten fra 15-23. Den timen imellom brukes til å rigge om.
Trives i Vardø
Karishma Majidzadah og Jani Majidzadah trives godt her i byen. Og det er en stor gjeng som har tatt turen nordover. Hele 12 personer med stor og smått, og alle trives godt.
Opprinnelig kommer familien fra Afghanistan, og dermed kommer spørsmålet om hvorfor de ikke serverer afghansk mat. Svaret er at indisk, kebab og pizzaretter er det kundene vil ha, men på sikt kan det muligens komme en rett eller to fra hjemstedet på menyen.
Nydelig mat
Etter en svært hyggelig prat, var det på tide å bestille maten. Fra nabobordet ble det anbefalt Lam Tikka, så en av oss bestilte selvsagt det, en annen ville ha kebabrulle og sistemann gikk for kebabtallerken.
Sterkhetsgradene på maten på maten er mild, medium, sterk eller «alle styrker» over det igjen.
Det var ikke dagen for å tøffe oss veldig, så det ble medium på oss alle tre. Det var svært store porsjoner og maten var nydelig!
Det anbefales å ta turen innom Spice Up Your Life, det var vi alle enige om.