Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen skal tilby spesialiteter fra midnattssolens- og nordlysets rike på verdens største matmesse.
På invitasjon fra Landbruks- og Matdepartementet, skal bedrifter fra
Nordland, Troms og Finnmark representere Nord-Norge på verdens største mat og
landbruksmesse – Internationale Grüne Woche 2020 i Berlin. Sammen skal de vise
frem landsdelen som matregion og profilere reiselivet for et internasjonalt
publikum.
Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen fra Varangermeny AS i Vardø er blant
bedriftene fra Norge som deltar.
Stolt Vardøbedrift
Til sammen 30 bedrifter fra regionen, reiser til Grüne Woche i Berlin i januar.
Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og
de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltakerne en
unik arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen samt resten
av landet og andre land.
– Lokalmatprodusentene som skal være med tilbyr mat fra både fra hav, land,
sjø, vidde og fjell til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende
kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattssolens- og nordlysets rike. Og
er utrolig stolte over å få være en del av laget som skal reise nedover til
Berlin, sier Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen fra Varangermeny AS I Vardø
Smaken av Nord-Norge
Kokker
og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver som skal vise
essensen av det Nord-Norge har å by på i matveien. Kjøkkenet ledes av Hege fra
Heges matopplevelser og Tor-Emil Sivertsen, Varangerkokken.
– Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon.
NordNorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin
portefølje, er med på messen for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal
også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen,
sier Varangerkokken.
Varangerkokken tar med seg to lærlinger som er så heldig og får oppleve et
slikt stort arrangement under sin lærlingperiode hos Varangerkokken