Når Ungt Entreprenørskap Finnmarks matprosjekt nok en gang tar til, er seks ungdomsbedrifter med 23 elever fra restaurant- og matfag, og kokk og servitør klare til kreativ kokkelering, skriver Ungt Entreprenørskap Finnmark i en pressemelding.
Denne uken møtes ungdomsbedriftene i Vardø for å delta på Matuka 2019. Elevene kommer fra Alta, Nordkapp, Vardø og Kirkenes videregående skole. Uken startet allerede tirsdag, men selve kokkekampen arrangeres i Valhall på torsdag.
Stort program
Det er ikke bare kokkekamp denne uken handler om. Det er mange forberedelser som også skal gjøres. Tirsdag startet med bli-kjent-øvelser og samarbeidsøvelser, etterfulgt av idémyldring og praktisk arbeid.
Onsdag fortsatte ungdommene jobbingen, og mot slutten av dagen sto «innlevering av meny og gjennomgang av denne» på timeplanen.
Gastronomisk konkurranse
– Elevene skal i løpet av prosjektuka jobbe sammen for å skape gastronomiske retter basert på lokale råvarer, og de skal lage både forrett, hovedrett og dessert. Gjennom uka etablere elevene grunnlag for kreative og innovative produkter i sine egne ungdomsbedrifter, skriver Ungt Entreprenørskap Finnmark.
Årets jury for kokkekampen er Tor Emil Sivertsen (Varangerkokken), Solveig Isaksen (kokk), Elisabeth K. Hegge (Finnmark fylkeskommune), Leif Haughom (Vardø vgs.) og Marthe Helene Nilsen (lærling og tidligere deltaker i Matuka).
Matprosjektet
Prosjektet eies og ledes av Ungt Entreprenørskap Finnmark, men er etablert i samarbeid med, og finansiert av bl.a. ENI/Goliat.
Lokale bidragsytere og råvareleverandører leverer førsteklasses lokale råvarer til prosjektet.
I år bidrar Vardøbruket, Ostemaker Øverli, BAMA/Aakre, ASKO og TINE meierier, Varangerkokken, Vardø hotell, og Vardø vgs..
Matprosjektet setter fokus på innovasjon og kreativitet ved bruk av lokale råvarer. Prosjektet har som mål å styrke rekrutteringen til restaurant- og matfagslinjer, til matfagsbransjen, samt øke antallet Ungdomsbedrifter innen restaurant- og matfag, kokk og servitør på de videregående skolene i Finnmark.