Østhavet
2 minutter lesetid

Starter med matservering på Bruhytta i sommersesongen

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.
STARTER NYTT TILBUD I KOMAGVÆR: Leif Haughom er initiativtaker sammen med kona Hanne Haughom til at det blir et utvidet restauranttilbud på bruhytta i Komagvær i sommer. Arkivfoto

Det nystiftede selskapet Solanum Tuberosum AS har fått innvilget skjenkebevilgning på Bruhytta i Komagvær. Selskapet skal drive kafe og restaurant, og vil i forbindelse tilby matservering med alkoholdig drikke.

Saken fortsetter etter annonsen
ANNONSE

Selskapet Solanum Tuberosum er stiftet av Hanne og Leif Haughom. Foretaket har fått innvilget skjenkebevilgning på alkoholholdig drikke opp til en alkoholprosent på 4,7 i kafeen på Bruhytta mellom kl. 12 og 19, slik det ble søkt om. Alle formaliteter er i orden. Lokalet er innredet til kafe/restaurantvirksomhet og er på 60 kvadratmeter med 35 sitteplasser. Solanum Toberosum ønsker å drive salg av mat og drikke i sommersesongen. Hytta eies av Komagvær jeger- og fiskeforening, som i sin tur leier hytta til dem. Formannskapet forutsetter at selskapet melder om virksomheten til Mattilsynet. Søknaden ble først behandlet i komiteen for pleie, omsorg, helse og sosial, som ikke har hatt noen merknader til søknaden. Administrasjonen i Vardø kommune synes dette er et positivt tiltak som kan gi et flott og mer komplett tilbud til innbyggere og turister. I tillegg vil det være med på å utvikle Komagvær som et svært godt utgangspunkt for besøk i Varangerhalvøya nasjonalpark.