Om å dobbeltsjekke og kvalitetssikre

Denne ukas hovedsak omhandler et varsel om riving av et viktig kulturminne. Attpåtil et kulturminne som står på Vardø kommunes egen kulturminneplan. Altså det som kommunen allerede har vedtatt at man skal ta vare på for fremtiden. Saken stiller spørsmål om hva byen skal vise frem for sine besøkende. Mange turister besøker gjerne gamlebyer i fremmede land.
I Finnmark har stedene ikke så mange gamle bygninger, som i Vardø. Den gamle vardøarkitekturen er en viktig attraksjon som bør gjøres enda mer tilgjengelig. Her er Slettjordhuset kanskje det eldste i Østervågen, og tilgjengelig for ansvarlig mottaker.
Vi har kontrollert om det er sant at finnmarksbilister virkelig er så hissige som en undersøkelse skal ha det til. På en måte var undersøkelsen svært god, men når det kom til vårt eget fylke falt vi nesten av stolen. Det heter seg jo at det finnes sannhet, statistikk og løgn. Denne saken er et godt eksempel på at man ikke bør ta all statistikk for god fisk.
Undersøkende journalistikk har vi også bedrevet når det gjelder en gammel sak om et forsvunnet privatfly. Det ser ikke ut til at politiet har gått ut med nyheten om at vrakets posisjon trolig var kjent. 40 år etter ser det ut som vi fant svaret. For mange er det viktig for å kunne sette punktum.
God lesning!