Østhavet
2 minutter lesetid

Team varangerkokken er klar for Internationale Grüne woche

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen skal tilby spesialiteter fra midnattssolens- og nordlysets rike på verdens største matmesse.

Saken fortsetter etter annonsen

På invitasjon fra Landbruks- og Matdepartementet, skal bedrifter fra Nordland, Troms og Finnmark representere Nord-Norge på verdens største mat og landbruksmesse – Internationale Grüne Woche 2020 i Berlin. Sammen skal de vise frem landsdelen som matregion og profilere reiselivet for et internasjonalt publikum.
Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen fra Varangermeny AS i Vardø er blant bedriftene fra Norge som deltar.

Stolt Vardøbedrift
Til sammen 30 bedrifter fra regionen, reiser til Grüne Woche i Berlin i januar. Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltakerne en unik arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen samt resten av landet og andre land.
– Lokalmatprodusentene som skal være med tilbyr mat fra både fra hav, land, sjø, vidde og fjell til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattssolens- og nordlysets rike. Og er utrolig stolte over å få være en del av laget som skal reise nedover til Berlin, sier Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen fra Varangermeny AS I Vardø

Smaken av Nord-Norge
Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på i matveien. Kjøkkenet ledes av Hege fra Heges matopplevelser og Tor-Emil Sivertsen, Varangerkokken.
– Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon. NordNorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin portefølje, er med på messen for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Varangerkokken.
Varangerkokken tar med seg to lærlinger som er så heldig og får oppleve et slikt stort arrangement under sin lærlingperiode hos Varangerkokken